sobota 20. dubna 2024 Marcela

Za dopadení útočníka, který poranil Petru Kvitovou, vypsal prostějovský klub odměnu sto tisíc korun

Ani po dvou týdnech od incidentu v prostějovském bytě Petry Kvitové není jasné, kdo za útokem stojí, a pachatel stále policii uniká. Prostějovský klub se tedy rozhodl, že vypíše odměnu za dopadení pachatele, který zranil Petru Kvitovou. Nabízí sto tisíc korun.

Petra Kvitová utrpěla při potyčce s mužem zranění v podobě pořezaných prstů na levé ruce a čeká ji minimálně půlroční pauza, než se vrátí na kurty. Šestadvacetiletá tenistka absolvovala poté ještě tentýž den více jak čtyřhodinovou operaci ruky.

Podle tiskové zprávy prostějovského klubu vznikl nápad na vyplacení odměny tomu, kdo podá informace o pachateli, spontánně ihned po útoku. Stotisícovou odměnu dá dohromady vedení klubu, trenéři, hráči, správci kurtů i vrátní.

"Všichni tady máme Petru moc rádi. Tím, co se stalo, jsme otřeseni. Uvítáme, když třeba i díky této odměně policie toho, kdo si dovolil s nožem na bezbrannou dívku, co nejrychleji dopadne," uvedl majitel prostějovského klubu Miroslav Černošek.

V současné době na případu usilovně pracuje také policie, které prověřuje všechny podněty z řad veřejnosti. "Několik osob jsme již prověřili a vyloučili," řekl ČTK mluvčí policie František Kořínek v úterý odpoledne. 

Kvitová se nyní ze zranění zotavuje. "Nejsou žádné komplikace či nepředvídané překážky. Petra postupně rozcvičuje prsty, čeká na vyndání stehů a začala zvolna s kondičním cvičením, aby tělo bylo připraveno na zátěž," uvedl mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Petry Kvitové | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.