úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Prostějov plánuje opravit zastaralou smuteční síň městského hřbitova

Prostějovská radnice chystá velkou opravu smuteční síně na městském hřbitově, která je ve špatném technickém stavu. Radní už schválili pořízení projektové dokumentace, která bude stát 260.000 korun, řekl náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Smuteční síň v Prostějově byla postavena v 80. letech minulého století. Budova není zateplena a podle Fišera je už značně opotřebovaná. "V zimě je v obřadní síni velká zima a v létě zase skutečné horko," uvedl.

V roce 2012 dělníci v budově instalovali kvalitní hliníková okna, což podle Fišera její tepelné parametry částečně zlepšilo. "Nicméně střecha nad obřadní síní není tepelně zaizolována," podotkl Fišer, podle kterého bude nutné provést izolaci střechy a upravit systém vytápění a chlazení.

Radnice chce zároveň opravit interiér smuteční síně. Na seznamu plánovaných oprav je například akustický podhled nad dřevěným žebrováním, revize rozvodů mikrofonů, reproduktorů a rozvodů ovládání topení. Vyměněna mají být některá světla.

"Nutná bude také repase lavic a nové provedení některých částí obkladů stěn, které byly zničeny žárem akumulačních kamen. Součástí prací bude také celková výmalba," řekl Fišer. Rekonstruována má být také čekárna pro pozůstalé, sociální zařízení, podlahy a v budově bude instalována klimatizace.

Čtěte více:

Autoři | Foto cs.wikipedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.