pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Taxi pro seniory bylo v Prostějově dobrým krokem. Radnice chce v projektu pokračovat

Prostějovská radnice chce pokračovat v projektu taxislužby pro seniory, která ve městě funguje od roku 2015 a měsíčně ji využijí stovky lidí. Současnému dodavateli končí smlouva, proto je třeba vyhlásit další zadávací řízení na dvouleté období, sdělil vedoucí odboru sociálních věcí prostějovského magistrátu Jaroslav Svozil.

„Oslovovat budeme tři možné dodavatele. Firmu, která v současnosti službu provádí, a další dva subjekty. Nabídky budou hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Posuzovat se bude cena za jeden kilometr jízdy, kvalita a přístupnost objednávkového systému," uvedl Svozil.

Lidem, kteří mají trvalý pobyt v Prostějově a dovršili 65 let, slouží senior taxi od jara 2015. Taxi jezdí po městě každý pracovní den od 06:30 do 14:30. Lidé za jízdu platí 20 korun a náklady doplácí provozovateli taxislužby radnice.

Do taxislužby se zaregistrovala zhruba tisícovka seniorů, kteří díky tomu můžou za mírný poplatek pohodlně cestovat po městě. „Konkrétně jde o trasy do nemocnice, polikliniku, ordinace obvodních a odborných lékařů, náměstí T. G. Masaryka na úřady, pobočky České pošty, hřbitovy a zařízení poskytovatelů registrovaných sociálních služeb," uvedl primátorčin náměstek Pavel Smetana.

V tendru na provozovatele taxislužby pro seniory v Prostějově předloni na podzim zvítězila ostravská firma Komfort Logistik. Původní provozovatel po čtyřměsíčním testování přestal v létě 2015 jezdit, protože se mu prý navzdory dotaci od města služba nevyplatila. Radnice pak vypsala novou veřejnou soutěž. Město za službu platí ročně téměř 500.000 korun.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.