středa 24. dubna 2024 Jiří

Prostějov plánuje v oblíbeném biokoridoru Hloučela postavit discgolfové hřiště

Prostějovská radnice plánuje v biokoridoru Hloučela vybudovat discgolfové hřiště. Plocha pro discgolf, při kterém se hráči speciálními létajícími disky trefují do kovových košů, zatím v Prostějově a okolí není. Náklady na pořízení a usazení košů budou kolem 250.000 korun, sdělil primátorčin náměstek Zdeněk Fišer.

„Jako nejvhodnější pro umístění Discgolf parku se nám jeví lokalita nově budované plochy zeleně v biokoridoru Hloučela. Po dokončení a osazení atraktivním mobiliářem zde vznikne dosud chybějící rekreační zázemí pro sídliště Hloučela, které, jak doufáme, zaujme veřejnost," uvedl Fišer.

Radnice už má představu, jak bude hřiště vypadat. „K dispozici máme projednaný návrh na osazení devítijamkového hřiště," podotkl Fišer. Podle něj hřiště postaví společnost HEPA group. „Udělali jsme si průzkum trhu a máme na tuto firmu pozitivní reference, které mimo jiné dala také spolupráce s DDM Sportcentrum," dodal Fišer.

Discgolf je obdobou klasického golfu a získává si velkou popularitu. Soukromých i veřejných hřišť je v České republice asi sedm desítek. V Prostějově a okolí zatím žádné není, nejbližší hřiště je v Přerově či Hrubé Vodě u Olomouce.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.