úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Kvůli výbuchu domu v Mostkovicích, při kterém zemřel jeden člověk, byli evakuováni lidé ze čtyř ulic

V rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku vybuchl dnes po poledni plyn. Jeden člověk zemřel, dva zraněné lidi převezli záchranáři do nemocnice. Sutiny domu prohledávají kynologové se psy, poškozeno je i několik domů v okolí. Z důvodu bezpečnosti byli evakuováni obyvatelé čtyř ulic, jde o zhruba dvacítku domů, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Jeden člověk byl pod sutinami. Původně jsme měli hlášeny dvě osoby pod sutinami, což ale není potvrzené. Místo výbuchu nadále prohlížejí kynologové se psy. Zatím nemáme upřesněn počet domů, které byly explozí poškozeny, procházejí je hasiči se statikem," uvedla mluvčí. Ulice Na Valše, kde se tragédie stala, je dočasně uzavřena.

Do Mostkovic vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. „Po příjezdu byly zajištěny celkem tři osoby, z čehož dvě byly zraněné osoby z okolí, které se nenacházely přímo v domě a rozsah jejich zranění byl lehký až středně závažný. Oba zranění byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni na traumatologickou ambulanci nemocnice Prostějov. Další osoba byla nalezena v domě v místě výbuchu, její stav byl bohužel neslučitelný se životem," řekl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa.

Policisté přijali zprávu o výbuchu na tísňové lince krátce po 12:00. Podle krajské policejní mluvčí Marie Šafářové byla na místo vyslána výjezdová skupina služby kriminální policie a kriminalistický technik. ‚Nyní místo výbuchu ohledávají, provádějí dokumentaci. Příčina výbuchu je předmětem dalšího šetření. Ohledávání zřejmě bude pokračovat i zítra. Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena, ale pravděpodobně bude vysoká," řekla Šafářová.

Přivolaný statik posoudí, zda jsou domy, které exploze poškodila, obyvatelné. Na místě pracuje také psycholog, čeká se na příjezd speciální techniky z Hlučína na Opavsku k odklízení sutin. Zásah bude podle Hacsikové pravděpodobně trvat delší dobu.

Autoři | Foto facebook Oraz

Štítky Mostkovice, výbuch, zranění, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.