středa 24. dubna 2024 Jiří

Díky vítěznému návrhu rekonstrukce ulice 1. máje ušetří město až 46 milionů korun

Nejvýznamnější investiční akce tohoto roku, a to oprava ulice 1. máje, má už svého dodavatele stavebních prací. Díky doporučení hodnotící komise Rada města Olomouce vybrala nabídku, na které ušetří až 46 milionů korun.

Předmětem velké investiční akce v centru Olomouce je komplexní rekonstrukce uličního prostoru v délce zhruba 400 metrů. Náročnou obnovou projde ulice v úseku od náměstí Republiky, kde navazuje na již dokončenou část provedené rekonstrukce ulic Denisova a Pekařská, až k průčelí hotelu Palác,“ uvedla tisková mluvčí Radka Štědrá.

Původně se počítalo s částkou 115 milionů korun na celou rekonstrukci ulice včetně inženýrských sítí. Ta se však změnila po vyhlášení veřejné zakázky, o kterou byl velký zájem. Nejnižší nabídka vyčíslila opravu na 68,5 milionů korun. Město tím pádem ušetří 46,5 milionu. „Vítěznou cenu považovala hodnotící komise za reálnou. Věřím, že se částka v průběhu realizace významně nezmění, ačkoli jsem si vědom toho, že stavební práce takového rozsahu a navíc v samém centru památkové rezervace nebudou jednoduché,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Vítězný návrh odhaduje délku rekonstrukce na 163 kalendářních dnů. „Přestože se již dnes doba plnění zakousne do zimních měsíců, věřím, že se celá rekonstrukce zvládne v co nejkratším termínu. Cílem je co nejvíce zkrátit dobu dopravních omezení, které práce přinesou,“ dodává investiční náměstek primátora Filip Žáček. Smlouva s vítězným uchazečem nemůže být uzavřena dříve než v první polovině srpna, z důvodu zákona o veřejných zakázkách.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.