pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidička poskytla pomoc při dopravní nehodě a usnadnila tak práci záchranářům

V sobotu 16.7. v ranních hodinách zasahovali záchranáři u vážné dopravní nehody u obce Červenka na Litovelsku. Kolem projíždějící řidička těžce zraněnému řidiči poskytla první pomoc.

Mladý řidič zůstal po kolizi ve vozidle v bezvědomí a zaklíněný. Naštěstí po chvíli místem projížděla řidička jiného vozidla a zastavila. Z vozidla se začalo nebezpečně kouřit, rychle zraněného z automobilu vytáhla a dostala jej do bezpečí, poté zahájila laickou resuscitaci. Jen chvíli na to celé vozidlo vzplálo.

„Voláním na linku zdravotnické záchranné služby přivolala další pomoc, a ve spolupráci s dispečerem zdravotnického operačního střediska, pokračovala v masáži srdce do příjezdu posádky záchranářů z Litovle," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zdeněk Hošák.

Celá událost se odehrála v lese, vrtulník s lékařskou pomocí přistál na vzdálenějším, bezpečném místě. Posádky společně pokračovaly v resuscitaci vážně zraněného mladíka, napojení na umělou plicní ventilaci, aplikovaly příslušná léčiva, po celkovém zajištění a stabilizaci, jej ve spolupráci s hasiči transportovaly k leteckému převozu k vrtulníku. Dvaadvacetiletého pacienta s vážným úrazem hlavy po přistání předal lékařský tým na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

 

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.