úterý 16. dubna 2024 Irena

Nákupní centrum Šantovka trhá rekordy v návštěvnosti

Rekordních více než osm milionů návštěvníků letos zavítalo do nákupního centra Šantovka poblíž historického centra Olomouce. Je největším obchodním komplexem v Olomouckém kraji a řadí se mezi deset největších center v zemi. Loni do Galerie Šantovka přišlo 6,8 milionu lidí a letos návštěvnost meziročně vzrostla o pětinu, řekl ČTK mluvčí Galerie Šantovka Juraj Aláč.

Návštěvnost nákupního centra Galerie Šantovka podle Aláče vzrostla zejména v závěru roku, kdy vrcholily předvánoční nákupy. "Během uplynulého víkendu zažila Galerie Šantovka historicky nejvyšší víkendovou návštěvnost. Centrum navštívilo od pátku do neděle 120.000 zákazníků. S blížícími se svátky návštěvnost narůstala každý týden zhruba o 25.000 návštěvníků," uvedl Aláč. Prosincová návštěvnost Galerie Šantovka se podle něj bude pohybovat kolem milionu lidí.

Návštěvnosti podle Aláče pomohly doprovodné aktivity, které Galerie Šantovka pravidelně pořádá. "Potvrzuje se tak, že lidé nechodí do Šantovky pouze za nákupy, ale také příjemně strávit volný čas. Například minulý týden se v ART Studiu konal vánoční večírek Rané péče, v sobotu byl vánoční koncert Richarda Pogody a v neděli pokračovaly adventní koncerty a vystoupení dětí z olomouckých škol," řekl Aláč. Podobné akce jsou v nákupním centru pořádány po celý rok.

Galerie Šantovka, ve které jsou dvě stovky obchodů, byla na pozemcích bývalého podniku Milo otevřena v roce 2013. Nákupní centrum má prodejní plochu 46.000 metrů čtverečních.

Galerie Šantovka je součástí projektu nové městské čtvrti, ve které je plánována i stavba kontroverzní výškové budovy Šantovka Tower. Podle některých odborníků může poškodit panorama historického centra Olomouce, investor má opačný názor. Projekt ještě nemá všechna potřebná povolení.

Nákupních center v Olomouci přibývá. V roce 2012 byla nedaleko Horního náměstí v opravené budově bývalého obchodního domu Prior otevřena Galerie Moritz. Další nákupní centrum Olomouc City s hypermarketem Globus už několik let funguje v sousedství silnice R35 a velký obchodní komplex Olympia je v provozu mezi Olomoucí a obcí Velký Týnec.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.