čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Oprava střechy městské knihovny v Olomouci skončila dřív než bylo v plánu

Střecha historické budovy Knihovny města Olomouce má za sebou náročnou opravu. Rekonstrukce skončila ještě před plánováným termínem dokončení.

„Opravu střechy knihovny se stavební firmě podařilo dokončit se zhruba třítýdenním předstihem oproti původně stanovenému smluvnímu termínu. Stavební práce se povedlo urychlit i přesto, že byla v části střechy objevena dřevomorka a z toho důvodu byla firma nucena provádět neplánované práce,“ objasnil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Během necelých čtyř měsíců stačila stavební firma opravit měděnou střešní krytinu na ploše čítající více než 650 metrů čtverečních, sanovat krovy, vyměnit dřevěné prvky střešní konstrukce, poškozené části střešní římsy a nahradit některé prvky na historizující fasádě „Jsem rád, že se stavbu i přes dílčí komplikace podařilo brzy ukončit. Lokalita poblíž městské knihovny je totiž výrazně dotčena stavebními pracemi a v důsledku toho i dopravními opatřeními, která souvisí s rekonstrukcí ulice 1. máje,“ zhodnotil náměstek Žáček. Celkové náklady opravy se vyšplhaly na necelé čtyři miliony korun.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.