sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na hypotéku? Kalkulačka na Hypo-Portálu vám najde nejvýhodnější variantu během pár minut

PR článek

Plánujete si vzít hypotéku? Nevyznáte se ve změti bankovních nabídek? Srovnávač hypoték Hypo-Portál vám usnadní rozhodování a ušetří vám spoustu nervů.

Už delší dobu jsem uvažoval nad tím, že si konečně vezmu hypotéku a udělám velkou rekonstrukci mého bytu. Jenže mě pokaždé odradilo zdlouhavé vybírání mezi všemi nabídkami. Každá banka vám tvrdí, že pro vás připraví tu nejlepší nabídku. A teď babo raď! Nedávno jsem však narazil na srovnávač hypoték Hypo-Portál. Na jejich stránkách najdete hypoteční kalkulačku, která vám pomůže vybrat tu pravou. Už jsem nemusel běhat po všech pobočkách osobně, ale jednoduše jsem z pohodlí domova zjistil, která banka mi nabídne nejnižší úrok.

Kalkulačka je celkem intuitivní a některé složitější pojmy jsou zde vysvětleny. Nejdříve si vyberete, za jakým účelem si hypotéku berete. Já si tedy vybral rekonstrukci. Dále jsem zadal hodnotu zastavené nemovitosti. Odhad nemovitosti vám některé banky udělají na počkání nebo ho provede interní odhadce, který si nemovitost prohlédne a určí cenu. Dalším krokem je určit výši úvěru. Já jsem si vypočítal, že na mou rekonstrukci bytu budu potřebovat milion korun. Délka splatnosti patří mezi nejdůležitější údaje. Spousta lidí však má problém s tím, na jak dlouhou dobu si mají úvěr vzít. To byl i můj případ. Po pár minutách, kdy jsem si vyzkoušel několik variant, jsem zjistil, že ideální splatnost se u mě pohybuje kolem 20 let. Délku fixace (doba, kdy je výše úrokové sazby a měsíční splátka stejná) si můžete nejčastěji sjednat na rok, tři roky, pět let nebo deset. Po tomto období si musíte sjednat nový úrok.

Při srovnávání hypoték si můžete přepnout mezi dvěma verzemi – jednoduchou a rozšířenou. Rozšířená verze vám nabídne realističtější nabídky než ta jednoduchá. Navíc totiž musíte zadat svůj příjem, věk, počet členů v domácnosti a další údaje, které jsou pro sjednání hypotéky důležité.

Díky Hypo-Portálu jsem tak za krátkou dobu zjistil, která banka je pro moji hypotéku nejlepší. Stačilo pár kliknutí na kalkulačce a hned mi bylo doporučeno několik nabídek. Abych to shrnul, tak jsem si zadal úvěr ve výši jednoho milionu. Protože jsem ještě celkem mladý, tak jsem si stanovil splatnost na 20 let s fixací 10 let. K mému překvapení jsem se dostal na úrok pod dvě procenta, konkrétně 1,99 %. Každý měsíc bych měl splácet 5054 Kč. Teď už jenom domluvit schůzku s jedním ze specialistů a můžu směle rekonstruovat.

Autoři | Foto hypo-portal.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.