pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci otevře nový Kaufland, bude to dvoupodlažní obchodní dům

Stavbu dalšího hypermarketu plánuje v Olomouci obchodní řetězec Kaufland, který ve stotisícovém městě už jednu velkoplošnou prodejnu provozuje nedaleko hlavního nádraží. Nový hypermarket Kaufland má být do konce příštího roku otevřen v Hněvotínské ulici.

Po zprovoznění druhého hypermarketu Kaufland se v Olomouci dál zvýší hustota maloobchodní plochy, která už nyní dvojnásobně převyšuje republikový průměr.

Společnost Kaufland v oznámení uvedla, že nový hypermarket chce postavit v nevyužívaném průmyslovém areálu na křižovatce ulic Hněvotínská a Okružní. Hypermarket Kaufland doplní několik menších prodejen s pečivem, květinami, masem či denním tiskem. Dvoupodlažní obchodní dům bude mít plochu 6650 metrů čtverečních a jeho součástí bude parkoviště s kapacitou 325 míst. Část parkovací plochy bude umístěna v prvním podlaží, které pojme 212 automobilů.

Společnost Kaufland plánovanou investici do nového hypermarketu v Olomouci zdůvodnila tím, že nedaleko Hněvotínské ulice se chystá stavba domů s 325 byty, ve kterých by mělo žít zhruba 850 lidí. V blízkém okolí už bylo postaveno několik nových obytných domů a nedaleko stojí lidnatá sídliště Tabulový vrch a Nová Ulice.

Hypermarketů v supermarketů v Olomouci přibývá. Velkoplošné prodejny ve městě provozují společnosti Tesco, Ahold, Globus a Kaufland, které jsou hlavními hráči v tuzemském maloobchodu. Zhruba kilometr vzdušnou čarou od místa plánované stavby prodejny Kaufland stojí nákupní centrum s hypermarketem Tesco, v jehož sousedství funguje velký supermarket Terno.

Podle odborníků začíná být obchodníkům v Olomouci těsno. Rostislav Veselý z realitní poradenské společnosti Cushman & Wakefield (C&W) už dříve řekl, že po otevření Galerie Šantovka na podzim 2013 se hustota maloobchodních ploch zvýšila na 1550 metrů čtverečních na tisíc obyvatel Olomouce, což je zhruba dvojnásobek průměru v celé zemi. V následujících letech byl navíc v Olomouci zprovozněn nákupní park Bělidla se supermarketem a několika specializovanými prodejnami.

Obchodní řetězec Kaufland nyní v Česku provozuje 126 prodejen a dvě distribuční centra. V současné době zaměstnává 12.000 zaměstnanců. Společnost na konci loňského roku uvedla, že na tuzemském trhu hodlá investovat do tří let do své obchodní sítě deset miliard korun.

Kaufland, který stejně jako Lidl patří do německé maloobchodní skupiny Lidl & Schwarz-Gruppe, vstoupil na tuzemský trh v roce 1998. Kaufland je podle tržeb největší maloobchodní společností v ČR. Mezi největší obchodníky dále patří Ahold, Tesco, Lidl a Penny.

Čtěte více:

Autoři | Foto mapio.net

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.