čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Soud zahájil insolvenční řízení s prostějovskou CK HELLAS

Krajský soud v Brně v pondělí zahájil insolvenční řízení s prostějovskou cestovní kanceláří HELLAS - nejen Řecko, která v srpnu vyhlásila úpadek. Insolvenční návrh kvůli nevyplaceným mzdámpodala zaměstnankyně cestovní kanceláře. Na konci srpna soud odmítl insolvenční návrh, který mu tehdy za cestovní kancelář HELLAS - nejen Řecko zaslala její jednatelka a majitelka Šárka Trunečková.

Zaměstnankyně cestovní kanceláře HELLAS - nejen Řecko Renata Kovářová v říjnovém insolvenčním návrhu uvedla, že nedostala výplatu za letošní červenec a srpen. Požaduje proto prohlášení konkurzu na majetek společnosti HELLAS - nejen Řecko. Cestovní kancelář má prý další věřitele. Například letecké společnosti Travel Service podle zaměstnankyně dluží zhruba 313.000 korun.
  

Společnost HELLAS - nejen Řecko vyhlásila úpadek 13. srpna. Insolvenční návrh, který tehdy podala majitelka firmy, ale soud zamítl. "Soud návrh přezkoumal a zjistil, že je neurčitý a nesrozumitelný, jelikož v něm nejsou uvedeny rozhodující skutečnosti, které osvědčují úpadek dlužníka. Dlužník pouze uvádí, že je v úpadku, ale konkrétní skutečnosti, které by o existenci jeho úpadku svědčily, neuvedl," stojí v rozhodnutí soudu.

 

250 klientů neodjelo na svou dovolenou
   

HELLAS - nejen Řecko byla pojištěna na 3,9 milionu korun. Podle informací cestovní kanceláře by měl být tento limit dostatečný k vypořádání oprávněných nároků jejích klientů. Úpadek se dotkl 250 klientů, kteří na svou dovolenou s firmou HELLAS - nejen Řecko neodjeli.
 

Prostějovská kancelář se specializovala na pobytové zájezdy do Řecka, Bulharska a poznávací zájezdy po Evropě. "Důvodem problémů, do kterých se naše společnost dostala, je situace v naší hlavní destinaci Řecku, nízké ceny zájezdů na tuzemském trhu, oslabení koruny a v neposlední řadě platební neschopnost našich partnerů," uvedla Trunečková.
   

Letos zatím ukončily činnost tři malé cestovní kanceláře. První byla v květnu společnost CONTI. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci. Brněnská cestovní kancelář monmare travel skončila v úpadku v červenci.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.