čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Cesta na Poděbrady je už bezpečná

Bezpečná je už dnes cesta k jezeru Poděbrady. Poškozené staré vrby, které hrozily pádem do vozovky, jsou už od včerejška pokácené. Na Poděbrady se tak už dnes dá jet i autem.

Po pár dnech dopravního omezení se mohou rekreanti k oblíbenému jezeru opět vydávat i autem po silnici. Správa CHKO Litovelské Pomoraví ve čtvrtek oznámila návštěvníkům Poděbrad, že příjezd k parkovišti u jezera, dočasně uzavřený kvůli kácení stromů, je obnoven.

„Díky velkému úsilí dodavatelské firmy byly havarijní stromy pokáceny oproti původnímu předpokladu o dva dny dříve,“ říká Olga Zedníčková z CHKO Litovelské Pomoraví. „Nyní probíhá už jen úklid těžebních zbytků, který nebrání opatrnému průjezdu vozidel a cyklistů.“

Na Poděbradech jsou letos podmínky pro koupání ještě lepší než v minulých letech, pláže jsou uklizené, najdete zde pískoviště pro děti, restauraci, převlékárnu i půjčovnu sportovního náčiní. Vstupné do areálu je zdarma, za vjezd na parkoviště se platí 40 korun. Na Poděbrady lze ovšem dojít také pěšky nebo dojet na kole. (red)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.