čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Doprava

Nová mobilní aplikace usnadní cestování veřejnou dopravu v Olomouckém kraji

Tento produkt poskytuje pohodlnější možnosti nákupu jízdenek pro jednotlivé i pravidelné jízdy. Obsahuje funkce, jako je vyhledávání spojení s vyznačením na mapě, odjezdové časy spojů z vybraných zastávek a další funkce.

Olomoucký kraj dostane 22 nových vlakových souprav. Do provozu budou nasazeny letos

České dráhy budou v příštím roce provozovat 80 nových vlaků v Jihomoravském, Olomouckém a Vysočinském kraji. Tyto regiony se tak mohou těšit na vylepšení cestování. Vlaky budou rozmístěny v polovině všech regionů v ČR.

Změna autobusových linek se dotkne zastávek kousek od nádraží v Olomouci

Od 14. 2. do 19. 4. 2023 se budou konat stavební práce v ulici Pasteurova, což ovlivní provoz na komunikaci a autobusové linky č. 14, 15, 21, 19 a 51 budou jezdit po změněné trase bez zastávky Na Špici.

Lidé v roce 2022 jezdili ve vlacích skoro o 50 % více než v roce 2021

České dráhy loni přepravily 157 milionů cestujících. Je to o 30 % více než v roce 2021. Přepravní výkon dosáhl 7,7 miliardy osobokilometrů.

Stavba dálnice poničila přerovskou silnici, po letech začne oprava

Silnice spojující přerovské části Předmostí a Vinary se dočká dlouho vytoužené opravy. Místní komunikace sloužila pro zásobování při stavbě D1 z Lipníka nad Bečvou do Přerova.

Hlavní příjezd do Litovle omezí oprava. Práce potrvají přes čtvrt roku

Krajská silnice 449 v Litovli a okolí prochází v posledních letech rozsáhlou rekonstrukcí a další etapa se má uskutečnit letos na jaře. Tentokrát se bude týkat zejména úseku na příjezdu do města za kruhovým objezdem v ulici Palackého.

Proč je lepší jezdit MHD než SUV? Odpoví nová písnička od Ventolina

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) a český hudebník Ventolin/David Doubek představili v pátek 27. ledna originální skladbu na podporu městské hromadné dopravy s jednoduchým názvem „MHD“.

Pozor na silniční kontroly, policistům se nelíbí rychlá jízda ani alkohol

Začátkem roku policisté avizovali, že se snaží snížit počet tragických dopravních nehod na silnicích v Olomouckém kraji. K tomuto účelu se zvyšuje dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.

Přerov opraví sedmdesát parkovacích míst u bytových domů. Parkoviště pokryjí trávníkové rošty

Sedm menších parkovišť, která jsou podle analýzy už za hranou životnosti, nechá opravit město Přerov. Novou podobu dostane sedm desítek stání pro auta na ulicích Jasínkova, Interbrigadistů a Jižní čtvrť IV.

Doporavník podnik Olomouc mění jízdní řády. Kterých linek se změny dotknou?

S platností od středy 1. 2. 2023 dochází na základě podnětů získaných od cestujících a firem na území města Olomouce k mírným úpravám jízdního řádu u tří autobusových linek DPMO.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.