sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Řidič nákladního auta, které se převrátilo v Mohelnici a srazilo se s dalším autem, je zraněný

, aktualizováno 20. listopadu 2018, 11:01

V pondělí 19. listopadu po osmé hodině ráno došlo v Mohelnici v ulici Uničovská k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Náklaďák se v místě převrátil na bok a řidič zůstal zaklíněný v kabině.

Pětačtyřicetiletý řidič nákladního vozu převážel kamení a do zatáčky u železničním přejezdem v Mohelnici v Uničovské ulici vjel příliš rychle. Vozidlo se převrátilo na levý bok a zablokovalo protisměrnou část silnice. Na tuto situaci neměl čas reagovat řidič BWM, který do nákladního auta čelně narazil.

„Při nehodě se řidič nákladního vozidla zranil. Zdravotnickou záchrannou službou byl převezen k ošetření do FN v Olomouci. Řidič osobního vozidla se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. U řidiče nákladního vozu byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Škoda na tahači a návěsu byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, na voze BMW na 100 tisíc korun," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Kvůli vyproštění havarovaného vozidla a přeložení nákladu byla silnice uzavřena až do čtyř hodin odpoledne. „Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti této dopravní nehody nadále prověřujeme," doplnila mluvčí.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice, kteří po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetlo osobní a nákladní vozidlo. Nákladní vozidlo, které převáželo štěrk, se převrátilo na bok a uvnitř kabiny zůstal zaklíněný řidič. Hasiči ho vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotky dále zajistily havarovaná vozidla proti vzniku požáru, zasypaly uniklé provozní kapaliny a zastavily únik pohonných hmot z nádrže," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Autoři | Foto HZSOL, PČR

Štítky nehoda, nákladní auto, kamení, doprava, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.