sobota 20. dubna 2024 Marcela

U nehody dvou kamionů na R46 u Olšan už se jezdí alespoň jedním pruhem

V úterý 9. června 2015 byla v 15:10 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda s následným požárem na silnici R46 u obce Olšany u Prostějova. Ve směru z Olomouce na Prostějov se podle oznamovatele srazily dva kamiony, které po nárazu začaly hořet. Uvnitř jednoho z nich byl zaklíněn řidič.

Řidič prvního kamionu dostal defekt a vozidlo byl nucen odstavit. Do odstaveného TIRu poté narazil další kamion. Vlivem nárazu zůstal dvaašedesátiletý řidič v kamionu zaklíněn. Navíc začal kamion hořet, požár se však podařilo uhasit hasícími přístroji během pár minut.

Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník letecké záchranné služby a transportoval ho do nemocnice. Policie ČR uzavřela silnici a po dobu likvidačních prací bude uzavřen směr z Olomouce do Prostějova. Při dopravní nehodě došlo také k úniku provozních kapalin do kanalizační vpusti, na místo byli proto povoláni pracovníci životního prostředí.

Hasiči zajistili bagr, který převážel jeden z havarovaných kamionů tak, aby se nepřevrátil z návěsu. Jednotka dále ucpala kanalizaci pneumatickým vakem a velitel zásahu se dohodl s pracovníky Správy silnic Olomouckého kraje, že si zajistí její odčerpání.

Kolem půl třetí ráno se uvolnil pravý jízdní pruh. Čas úplné průjezdnosti silnice zatím není známý, na vozovce stále probíhají práce hasičů.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.