pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: Policisté v neděli obsadili Červenohorské sedlo. Jen za odpoledne rozdali téměř dvacet pokut

V neděli 21. července odpoledne se policejní hlídky, včetně těch na motorkách, zaměřili na provoz přes Červenohorské sedlo. Během nedělního dopoledne zkontrolovali 44 motorkářů a 52 aut, přičemž odhalili celkem 19 přestupků.

„Policisté nejen měřili rychlost a monitorovali způsob jízdy motorkářů, ale také kontrolovali technický stav motocyklů, k čemuž si přizvali odborníky ze stanice technické kontroly v Jeseníku. K dispozici měli mimo jiné také 4 pohyblivé hlídky policistů na nových motocyklech, dvě z Jeseníku a dvě z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Během odpoledne, i přes nepřízeň počasí na začátku akce, zkontrolovali 44 motocyklů a 52 osobních vozidel, přičemž zjistili celkem 19 přestupků, 16 policisté vyřešili na místě uložením pokuty a zbývající 3 oznámili správnímu orgánu. Přestupku se dopustilo 5 motorkářů a 14 řidičů vozidel.

„Mezi přestupky bylo nejčastěji překročení nejvyšší povolené rychlosti a špatný technický stav vozidla, někteří řidiči přejeli plnou čáru a někteří neměli v pořádku doklady potřebné k řízení vozidla. Všichni řidiči se během kontroly podrobili dechovým zkouškám na alkohol. Pozitivní zkoušku do 1 ‰ alkoholu měl jeden motocyklista," dodala Šafářová.

Autoři | Foto PČR

Štítky Červenohorské sedlo, akce, policie, přestupek, motorkáři

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.