čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Učitelka zastavila dopravu, aby odchytila zmateného ježka. Strážníkům ho přivezla na kole v dlani

Mladá paní učitelka v Přerově zachránila ježka, který pobíhal sem a tam po silnici v době hustého provozu. Ježka přivezla na kole strážníkům městské policie, kteří jej předali do záchranné stanice.

„Dopravní špička v Přerově. Šňůry aut. Kolony. Když je pak volná ulice, všichni toho chtějí využít, trochu přidat plyn a dostat se z města co nejdříve. A do této situace vleze do frekventované vozovky malý ježek. Zmateně metelí z jedné strany na druhou a zase zpět a je jen otázkou času, kdy z něj bude nevábná placka na asfaltu," popsal zástupce ředitele Mětské policie Přerov Miroslav Komínek.

Malého ježka si naštěstí všimla mladá paní učitelka ze základní školy, kterou řidiči pustili do silnice, aby bodlináče mohla bezpečně odchytit. Zachránkyně pak zavolala městskou policii a sdělila, že nejrychlejší bude, když jim ježka přiveze na kole. „Jak se ukázalo, dát si za ježka halenku není stejné jako dát si tam kotě a proto musel jet pichláč v dlani," vysvětlil Komínek.

Po příjezdu dostal ježek útulnou krabici a putoval do záchranné stanice, kde ho na zimu pěkně vykrmí. „Je to malá věc, ale chtěli bychom aspoň symbolicky poděkovat všem zúčastněným, včetně empatických řidičů, kteří na chvíli přestali spěchat. Nemusí pršet, stačí, když kape," těšil se Miroslav Komínek.

Foto Městská policie Přerov

Štítky ježek, doprava, odchyt, učitelka, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.