pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Chvilková nepozornost řidiče zapříčinila nehodu tří vozidel na Brněnské ulici v Prostějově

V úterý 22. října po třetí hodině odpoledne došlo k dopravní nehodě tří vozidel v Brněnské ulici v Prostějově. Důvodem byla chvilková nepozornost.

Šestapadesátiletý řidič nákladního Iveca se pouze na chvíli podíval do zpětného zrcátka, i to však stačilo ke způsobení nehody. Muž nestihl včas zareagovat na zpomalující auto před ním a zezadu do něj narazil. Citroën byl nárazem odhozen do protisměru, tam se čelně střetl s protijedoucí Škodou Felicií a skončil v oplocení zahradnictví. 

Nehoda způsobila zranění mladé řidičky felicie, která byla převezena do prostějovské nemocnice. K jiným zraněním avšak nedošlo. Hmotná škoda byla zatím vyčíslena na 90 tisíc korun. Alkohol u všech řidičů policisté vyloučili dechovými zkouškami. 

„Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po dobu šetření a odklízení následků dopravní nehody byla komunikace v místě uzavřena a doprava byla vedena po objízdných trasách,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, nepozornost, řidič, Brněnská, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.