pátek 29. března 2024 Taťána

Město udělá lidem využívající MHD radost, od prosince přidá spoje

Od prosince se mohou Olomoučané těšit třeba na rychlejší spojení a zvýšenou frekvenci mezi jednotlivými spoji na některých linkách. Od 13. prosince se ale také posunou některé časy odjezdů spojů.

„Městskou hromadnou dopravu považujeme za jednu ze základních služeb, které město svým občanům poskytuje a garantuje. Chceme, aby hromadná doprava fungovala skutečně tak, jak to lidé potřebují. Proto při přípravě nových jízdních řádů bereme v potaz i názory komisí městských částí,“ uvedl olomoucký primátor Antonín Staněk. „Úpravy, které na základě těchto návrhů projednal odbor dopravy s Dopravním podnikem města Olomouce, by měly řadu praktických požadavků občanů uspokojit.“ V některých městských částech budou tedy autobusy jezdit častěji, nebo budou zajíždět až na zástávku, která v současné době není obsluhována.

Konkrétně se například jedná o spoj číslo 11, který bude zajíždět až na zastávku Lošov, Svolinského nebo až do Týnečka. Na lince 24 přibudou tři nové spoje.

Na základě žádostí se budou také přejmenovávat zastávky v Droždíně. Zastávka U Cihelny, nově - Droždín, U Cihelny, Zastávka Droždín, nově - Droždín, škola, Zastávka Horní Úlehla, nově - Droždín, Horní Úlehla. Tyto změny názvů schválila Radě města Olomouce už dne 12. Května, v praxi se změna uskuteční v rámci nových jízdních řádů.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.