pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidič předjížděl přes plnou čáru, jeho auto se čelně srazilo s dodávkou

Včera došlo na silnici za obcí Čelčice ve směru na Čechovice k tragické dopravní nehodě. Řidič nerespektoval plnou středovou čáru a v nepřehledném úseku začal předjíždět, což se mu stalo osudným – čelně se srazil s protijedoucí dodávkou.

Šestatřicetiletý řidič osobního auta značky Fiat jel v levotočivé zatáčce za pomaleji jedoucím autem značky Scania s návěsem. I přesto, že se nacházel v úseku, kde byla středová čára na vozovce nepřerušovaná, rozhodl se návěs předjet.

"Během předjíždění došlo k čelní srážce vozidla Fiat s protijedoucím dodávkovým vozidlem značky Peugeot s přívěsem. Po této srážce bylo vozidlo Fiat odhozeno na přední část předjížděného nákladního automobilu. Řidič automobilu značky Fiat při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým v sanitce na místě podlehl. U muže byla nařízena soudní pitva," řekl tiskový mluvčí policie František Kořínek.

Řidič peugeotu při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterými byl převezen do nemocnice v Prostějově. Na vozidlech byla vyčíslena škoda téměř čtvrt milionu korun.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.