čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Na Nové Sady se opět vrací přechody pro chodce

Po vleklých tahanicích od rychlého odstranění přechodů pro chodce na Nových sadech se konečně zase přechody vrací na své místo. Stavební práce v ulici Střední Novosadská se právě rozběhly.

„V této lokalitě jsme usilovali o co nejrychlejší navrácení zrušených přechodů. Aktuální stavební ruch je proto jasným důkazem naplnění našeho slibu, který jsme obyvatelům této části města před časem dali,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Během podzimu by se měly v ulici objevit celkem dva přechody. „Stavební práce jsou plánovány až do poloviny prosince. Je však důvodné předpokládat, že by mohly být ukončeny i dříve. Celkové náklady si z rozpočtu města vyžádají částku 1,7 milionu korun,“ popsal primátor Antonín Staněk.

Oba přechody budou zkontruovány přesně podle platných norem, počítá se i s vybudováním dělících ostrůvků, s nasvětlením a bezpečnostními prvky.

„Jeden z přechodů je u křižovatky s ulicí Zikovou, druhý u školy na opačném konci ulice. Jejich obnovení bude skutečnou úlevou pro obyvatele Nových Sadů, kteří museli dlouhé měsíce riskovat při přebíhání vozovky,“ zdůraznil primátor Staněk.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.