sobota 20. dubna 2024 Marcela

Žena havarovala se svým autem na dálnici, příčinou bylo pravděpodobně upadlé kolo

V úterý před půl sedmou večer došlo na dálnici D46 ve směru na Olomouc k dopravní nehodě osobního auta značky Fiat. To řídila šestadvacetiletá řidička, která tvrdila, že příčinou nehody bylo náhlé upadnutí pravého zadního kola.

Řidička po nehodě tvrdila, že jí náhle, při jízdě v levém pruhu, upadlo pravé zadní kolo. "Následkem toho se vozidlo dostalo do smyku, při kterém přední částí narazilo do svodidel na pravé straně komunikace. Od svodidel se vozidlo odrazilo a zastavilo se uprostřed vozovky, přední částí směrem k Prostějov," sdělil k nehodě policejní tiskový mluvčí František Kořínek.

Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění řidičky, ani dalších osob. Materiální škoda však byla vyčíslena na 190 tisíc korun. "Verzi řidičky, tedy havárii z důvodu technické závady, předběžně podpořil i soudní znalec z oboru dopravy, který se dostavil na místo. Upadnuté kolo bylo zajištěno pro znalecké zkoumání. Přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování," doplnil Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.