čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouckém kraji se od soboty stalo 33 dopravních nehod. Mohlo za ně počasí, ale i zvěř

Od sobotní sedmé hodiny ranní až do dnešního rána evidují policisté celkem třiatřicet dopravních nehod. Mimo to, že téměř vždy došlo ke hmotným škodám na vozidlům, některé nehody se bohužel neobešly i bez zranění.

Silnice v celém Olomouckém kraji jsou sjízdné s opatrností. "Doposud evidujeme v celém Olomouckém kraji 33 dopravních nehod. Při nich došlo ke hmotným škodám na vozidlech a k celkem dvěma zraněním. V jednom případě se jednalo o lehké zranění, ve druhém případě o těžké zranění," sdělila policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Na Olomoucku se, mimo jiné dopravní nehody, stala i nehoda na ulici Kmochova v Olomouci. Jedenadvacetiletý řidič tam srazil po půl šesté večer na přechodu pro chodce jedenašedesátiletou chodkyni. Ta vlivem nárazu utrpěla zranění, z kterých se bude podle zpráv policie dostávat přiblizně šest týdnů. "Alkohol byl u obou účastníků vyloučen dechovými zkouškami, hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 korun. Policisté se nehodou zabývají a zjišťují všechny její okolnosti a souvislosti," řekla k případu Irena Urbánková.

V sobotu kolem páté hodiny odpolední došlo k nehodě také na silnici I/47 ve směru na Lipník nad Bečvou, kde došlo ke střetu Škody Octavia s lesní zveří. Děvětatřicetiletému řidiči tam do dráhy jízdy vběhla náhle srna. Ta byla na místě mrtvá. "Uhynulou zvěř si na místě převzal zástupce mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 63 000 korun," sdělila Urbánková.

V sobotu o půl jedné odpoledne došlo k dopravní nehodě také na dálnici D46 ve směru z Prostějova do Olomouce. Řidič Fiatu Brava dostal při projíždění pravotočivé zatáčky smyk, přejel levý pruh a narazil do svodidel. Nárazem bylo vozidlo odmrštěno zpět do pravého jízdního pruhu, kde se zastavilo o protilehlá svodidla. "Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 30 000 korun," řekla k této havárii mluvčí Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.