pátek 29. března 2024 Taťána

U Poděbrad se stala nehoda s těžkým zraněním, autobus se srazil se dvěma auty

Před osmou hodinou ranní se na trase autobusové linky 18 a 20 srazil autobus městské hromadné dopravy (linka č. 20) se dvěma osobními auty. Záchranná služba hlásí jedno těžké a dvě lehká zranění.

Nehoda se stala u autobusové zastávky Poděbrady, kde zastavuje na znamení linkový autobus 18 a 20. "V této chvíli máme hlášena 3 zranění, jedno těžké a dvě lehká," řekla policejní tisková mluvčí Marie Štrbáková. 

"Tři posádky, které ihned vyjely na místo, ošetřily dvaačtyřicetiletou řidičku osobního automobilu s vážným poraněním břicha, kterou sanitka odvezla na umělé plicní ventilaci do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci, a lehce zraněného muže a ženu z autobusu," řekl Pavel Vysloužil, tiskový mluvčí olomouckých záchranářů. Dále má šestapadesátiletý řidič měl zhmožděný kotník, sedmdesátiletá pasažérka si zlomila nos a poranila obličej o znehodnocovač jízdenek. Také tito dva zranění byli transportováni do olomoucké Fakultní nemocnice.

Řidička vozidla značky Citroën s největší pravděpodobností nepřizpůsobila jízdu stavu vozovky a dostala se do smyku, následkem kterého přejela do protisměru, kde se čelně střetla s právě projíždějícím linkovým autobusem.

"V této chvíli bylo odvoláno uzavření silnice mezi Olomoucí a obcí Horka nad Moravou. V místě nehody řídí policisté dopravu kyvadlově," sdělila Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.