úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Wolkerova ulice se na tři týdny znovu uzavře, bude probíhat oprava tramvajové tratě

Od 16. března do 10. dubna 2016 bude Dopravní podnik města Olomouce v ulici Wolkerova opravovat tramvajovou trať v úseku od zastávky Wolkerova po křížení s vlakovou tratí ČD. Společně s opravou tramvajové trati proběhne také rekonstrukce přilehlé komunikace. Rozsah prací si v místě vyžádá úplnou uzavírku, veškerá doprava proto bude muset využít objízdných tras.

„Rozhodli jsme se využít plánované opravy tramvajové trati a v tomto místě také opravit vozovku, která už je místy dost opotřebovaná. Opravy komunikace a tramvajové trati je ale samozřejmě nutné koordinovat, proto oprava komunikace začne o dva týdny dříve než samotná oprava trati, tedy 1. března. V této době však bude uzavírka zatím jen částečná a místem projedou autobusy a dopravní obsluha. Od 16. března už se do těchto míst dostanou pouze vozidla Integrovaného záchranného systému, případně nezbytná dopravní obsluha ve vymezených časech,“ přibližuje plán uzavírek primátor města Olomouce Antonín Staněk a zároveň dodává: „Chápeme, že úplné uzavírky jsou pro občany města velmi nepříjemné, nicméně opravy tramvajového tělesa je nutné provést kvůli jeho havarijnímu stavu, stejně jako si opravu už zaslouží i přilehlá komunikace. Věřím, že řidiči krátkodobé nepříjemnosti s objížděním uzavřeného úseku pochopí.“

Po skončení oprav budou řidiči ve Wolkerově ulici jezdit po novém kompaktním krytu vozovky, součástí prací však bude i obnova opotřebovaných silničních obrubníků a přídlažby. Upraveny budou i stávající poškozené uliční vpusti. Podkladní vrstvy vozovky jsou vyhovující, proto budou v celé délce opravovaného úseku ponechané. Náklady na rekonstrukci komunikace jsou cca 5,6 milionu korun vč. DPH.

V průběhu celé opravy bude ve zmíněném úseku omezen provoz individuální dopravy. Zajištěna bude pouze obsluha hotelu IBIS a části ulice Wolkerova k mateřské škole, která není součástí opravy. V době výluky tramvajového provozu povede náhradní autobusová doprava ulicemi Štítného, Albertova a Brněnská. Během oprav zůstane zastávka Wolkerova bez obsluhy.

Objízdná trasa ve směru Brno – Tržnice (či v opačném směru) povede ulicemi Velkomoravská, Babíčkova, Wittgensteinova.

Vozidla jedoucí od Brna směrem na Lazce či v opačném směru budou využívat objízdnou trasu ulicemi Albertova, Foerstrova, tř. Míru, Litovelská, Palackého.

Ulicí Štítného projedou pouze vozidla do 3,5 tuny, stejně tak jako ulicí Havlíčkovou. Zde však bude platit režim „Mimo dopravní obsluhy“, aby mohlo být zajištěno zásobování. 

Čtěte dále:

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.