středa 24. dubna 2024 Jiří

ANKETA: Největší noční můra řidičů? Vyberte nejhorší olomouckou křižovatku

Jste-li ridičem pohybujícím se po olomouckých silnicích a cestách, jistě nám dáte za pravdu, že ne každá křižovatka v Olomouci se dá projet bez toho, aniž byste na ní museli nervózně popojíždět či několik minut stát bez hnutí na vedlejší silnici. V redakci jsme pro vás vytipovali několik křižovatek v Olomouci, které jsou podle našeho názoru noční můrou pro většinu řidičů...

Křižovatka Pasteurova – Sokolovská

Asi nejznámější, nechvalně proslulá křižovatka v Olomouci, a u nás v redakci náš osobní tip na vítěze ankety. Pasteurova ulice je velmi rušná silnice, kterou navíc u mostu protíná velká světelná křižovatka. Pokud jedete směrem od Klášterního Hradiska, pravděpodobně si u Pasteurovy pár chvil postojíte. Někteří řidiči si již našli alternativní trasu, nic to však nemění na tom, že je pro řidiče tato křižovatka peklo.

Křižovatka Dobrovského – Dlouhá

Jen kousek od kritické křižovatky na Pasteurově se nachází další křižovatka, která nám často leze na nervy. Pokud se rozhodnete jet po Dlouhé ulici a napojit se na Dobrovského, obalte si nervy. Ve všední dny v exponovaných časech se na Dobrovského dá jen velmi obtížně napojit. Navíc, odbočující doleva mají často velký problém sledovat, jestli se z pravé strany neblíží auto, neboť úhel a mostní konstrukce tento pohled dosti ztěžují.

Křižovatka "U Anči"

Část redakce živě vzpomíná na časy, kdy ještě na této křižovatce, kde se sbíhají hned čtyři ulice (Erenburgova, Na Šibeníku, Na Trati a Tomkova), fungovaly semafory. To bylo učiněné peklo. V ulici Na Trati nabíraly ráno autobusy, které vezly děti z okrajových částí Olomouce, do škol, až několik desítek minut zpoždění. I teď, když už semafory hlásí jen oranžovou, je tato křižovatka v exponovaných časech často infarktovou záležitostí, neboť z obchvatu, tedy z Erenburgerovy ulice, proudí do Hejčína poměrně velké množství aut.

Křižovatka U podjezdu – Pavlovická

Pokud jedete směrem do města, jistě nám dáte za pravdu, že odbočit ve všední den v některých časech tam, kde se láme ulice Pavlovická a z hlavní ulice se stává vedlejší, je dost velký problém. Naštěstí, velmi často se tu hodní řidiči navzájem pouští, částečně také z důvodu, že není kam spěchat, Pavlovická bývá totiž stejně dost ucpaná.

Křižovatka I. P. Pavlova – Okružní

Tuto křižovatku u točny tramvají jsme vybrali hlavně proto, že se opravdu jen velmi těžko ve špičce vyjíždí od nákupní zóny. Z Okružní se často řidiči řítí z kopce dolů rychleji, než je zdrávo, navíc, plot od rohového domu pro stojícího řidiče na I. P. Pavlova představuje překážku, která dost komplikuje výhled.

Kruhový objezd u Globusu

Kruhový objezd u Globusu přidán na přání čtenáře Lukáše. Sice to prý není křižovatka, ale nastojí se na něm leckdy více, než na všech ostatních křižovatkách dohromady.

Křižovatka Velkomoravská – Schweizerova

Křižovatka přidána na přání čtenářky Yuuki.

Máte tip na jinou křižovatku? Podělte se o informace do komentářů u příspěvku zde, nebo nám pošlete e-mail na redakce@olomouckadrbna.cz.

 

Jaká je podle vás nejhorší křižovatka v Olomouci?

Celkem hlasovalo467 čtenářů

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.