čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V sobotu se olomoucké Horní náměstí zaplní řadami aut, bude to kvůli plánu udržení městské mobility

V sobotu 2. dubna od 13 do 16 hodin bude na Horním náměstí výjimečně povolen vjezd automobilů. Vyzkoušíme si, jak by vypadalo náměstí plné aut, a náměstí bez nich.

Horní náměstí v Olomouci patří mezi nejhodnotnější historickou památku přístupnou pro veřejnost. Na olomoucké Horní náměstí auta prostě nepatří, jak by to ale vypadalo, kdyby bylo plné aut? To můžeme vidět už tuto sobotu druhého dubna, kdy se před radnicí na celou jednu hodinu postaví řada automobilů. Město chce totiž upozornit na skutečnost, že společně s odborníky připravuje plán udržitelné městské mobility.

„Jaký je rozdíl mezi náměstím s auty nebo bez aut si my, kteří jsme vyrůstali v Olomouci, ani nedovedeme představit. Chceme však občanům města ukázat, jak důležité je mít komplexní plán městské mobility. Právě městská mobilita, ať už je to chůze, kolo, MHD či auto, má velký dopad na spokojený život obyvatel a celkový pocit ve městě,” řekl náměstek primátora Aleš Jakubec.

K sobotní akci se může přidat každý, se svým autem od 13:00 do 14:00 hodin přijede na Horní náměstí, kde už vše budou řídit organizátoři akce. Poté od 14:00 do 15:00 hodin proběhne fotografování a natáčení akce a následně odjezd automobilů zpět do ulic. Jakmile bude limit automobilů naplněn, organizátoři budou auta z náměstí odklánět.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.