pátek 29. března 2024 Taťána

Víkendová sklizeň opilých řidičů. Policisté odhalili podnapilé šoféry v Olomouci i na Jívové

Celkem tři vážné přestupky spojené s alkoholem řešili policisté v průběhu pátečního večera a následného víkendu v Olomouci a okolí.

V pátek před půlnoci chytili policisté podnapilého řidiče v obci Jívová.  Řidič řídil své auto značky Mazda 3. Při opakovaném testu na přítomnost alkoholu v dechu bylo naměřeno u dvaatřicetiletého řidiče 1,87 promile. Řidiči nezbývalo, než s naměřenou hodnotou souhlasit a k pití alkoholu před jízdou se přiznal.

Podruhé policisté zastavili v nedělní jednu hodinu ráno auto Volkswagen Polo v ulici Jižní v Olomouci, které bylo řízeno dvaatřicetiletou ženou. Při opakovaném alkohol testu přístroj naměřil 1,10 promile alkoholu v dechu. Řidička souhlasila a k pití se přiznala.

Do třetice policisté zastavili auto šestadvacetiletého muže na ulici Loštická v Litovli. Přistroj se tentokrát zastavil na hodnotě 1,20 promile alkoholu v krvi.

Všem řidičům byla zakázána další jízda a rovněž jim byl odebrán řidičský průkaz. "Řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a za jízdu po požití alkoholu jim nyní hrozí až jednoroční pobyt ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.