pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUALIZOVÁNO: Bilance nehody u Horní Loděnice - jeden mrtvý a čtyři těžce zranění

Včera, ve čtvrtek 7. července krátce po osmé hodině večerní se u Horní Loděnice stala dopravní nehoda, po níž zůstalo na místě pět lidí, z toho čtyři těžce zranění, a jeden mrtvý pasažér.

Nehoda se stala nedaleko místní benzinové pumpy a srazila se u ní čelně dvě auta.

"K pomoci ze stanoviště ze Šternberka vyjela dvouposádka v systém rendez-vous. Následně z výjezdových stanovišť v Olomouci, posádka rychlé lékařská pomoci, posádka rychlé zdravotnické pomoci a letecká záchranná služba," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. Na místo vyrazili také hasiči, konkrétně profesionální jednotka ze Šternberka a dobrovolní hasiči z Moravského Berouna.

"Při příjezdu prvních zdravotníků k nehodě, byly dvě osob stále zaklíněné ve vozidlech, zbylé zraněné z havarovaných automobilů pomohli vytáhnout projíždějící řidiči. Zdravotníci na místě provedli komplexní vyšetření u všech zraněných osob," řekl Hošák.

Hasiči po svém příjezdu zahájili nutná bezpečnostní opatření a likvidaci zahoření jednoho z havarovaných vozidel. Poté z vozidla vyprostili jednoho ze zaklíněncýh řidičů, a dále asistovali při práci posádek zdravotnické záchranné služby.

Osmiletá dívka urpěla vážnější zranění hlavy a také zlomeninu horní končetiny. Na místě byla ošetřena, napojena na plicní ventilaci a poté transportována do brněnské nemocnice.

Osmnáctiletá žena, spolujezdkyně, utrpěla pohmoždniny na celém těle a s podezřením na pohmoždění páteře byla transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci. 

Devatenáctiletý muž, taktéž spolujezdec, byl s podezřením na úraz v oblasti krční páteře přepraven rovněž do Fakultní nemocnice v Olomouci. 

Pětadvacetiletý muž utrpěl vážnou zlomeninu dolní končetiny a celkové pohmožděniny po celém těle. Byl také přepraven na urgentní příjem do olomoucké Fakultní nemocnice.

Na místě také bohužel zůstal muž středního věku, který utrpěl natolik vážná zranění, že jim na místě podlehl.

Hasiči pokračovali v likvidaci úniku provozních kapalin, asistovali policii, celé místo nehody nasvětlovali a vyprostili z vraku vozu i tělo zemřelého muže. Nakonec vypomohli odtahové společnosti při naložení vraků vozidel.

"Komunikace bude uzavřena po dobu šetření nehody a odstraňování jejich následků," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.