středa 24. dubna 2024 Jiří

Policisté během tří hodin zkontrolovali téměř tisíc řidičů, dva z nich řídili pod vlivem drog

Ve středu 27. července v době od 12:00 do 15:00 hodin proběhla v Olomouckém kraji dopravní bezpečnostní akce, zaměřená na požití alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů. Během této akce policisté kontrolovali i stav vozidel.

Během těchto tří hodin zkontrolovali 945 vozidel. Celkem napočítali 93 přestupků a uložili pokuty v hodnotě 20 800 Kč. Ve čtyřech případech řidiči překročili povolenou rychlost. 14 řidičů nebylo připoutáno, jeden řídil pod vlivem alkoholu a u dalších dvou zjistili přítomnost jiné návykové látky v krvi. Nejčastějším prohřeškem se stal nevyhovující technický stav automobilu. Taková čísla vyplynula z této akce.

Jednoho z dvojice řidičů, kterým bylo prokázáno požití drogy, policisté nejdříve zastavili, aby u něj provedli dechovou zkoušku. I přes negativní výsledek se však policistům zdál řidič v nepořádku. Po testu na jiné návykové látky zjistili, že test je pozitivní. Řidič uvedl, že drogy požil v sobotu a nedošlo mu, že za tolik dní může být drogou ovlivněn.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.