čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policisté se zaměřili na dodržování rychlosti v Olomouci. Téměř sto řidičů se dopustilo přestupku

V pátek v odpoledních hodinách jste mohli v Olomouci a okolí potkat dopravní policisty, kteří se zaměřili na dodržování rychlosti řidičů a také pravidel silničního provozu.

Při páteční dopravně bezpečnostní akce bylo nasazeno celkem 35 policistů, kteří zvládli zastavit a zkontrolovat celkem 464 vozidel.

Přestupku se dopustilo celkem 92 řidičů, pokutu pak policisté udělili v 85 případech, v celkové hodnotě 36 800 korun. "U sedmi případů policisté přestupce oznámili správnímu orgánu," dodal policejní mluvčí Petr Piňos.

Nejvyšší povolenou rychlost překročilo celkem 45 řidičů. Špatný technický stav odhalili policisté celkem 17 krát. Pět řidičů nebylo připoutáno a u dvou řidičů byla dokonce naměřena přítomnost alkoholu v dechu. 

"Policie se těmito opakujícími prázdninovými bezpečnostními akcemi, snaží snížit nehodovost s tragickými následky, která je způsobena agresivní jízdou, nerespektováním dopravního značení, porušováním zákonů a nedodržováním maximální rychlosti. Policie z těchto důvodů, bude nadále mimo svůj běžný výkon služby, plánovat a uskutečňovat tyto cílené dopravně bezpečnostní akce," řekl Piňos.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.