pátek 29. března 2024 Taťána

Řidič chtěl předjíždět v zatáčce, zaplatil za to životem

Včera kolem patnácté hodiny se stala dopravní nehoda, která si vyžádala lidský život. Čelně do sebe narazila dvě vozidla mezi obcemi Prusy a Želatovice na Přerovsku.

Dle výsledků prvotního šetření mělo k nehodě dojít v okamžiku, kdy sedmadvacetiletý řidič s osobním automobilem typu Škoda Rapid při jízdě směrem k obci Želatovice v táhlé pravotočivé zatáčce předjížděl jiné vozidlo,“ oznámil tiskový mluvčí František Kořínek. V okamžiku předjíždějí se však čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Škoda Octavia.

K události vzlétl vrtulník s posádkou letecké záchranné služby z Olomouce a taktéž vyjela posádka s lékařem výjezdového stanoviště v Přerově. Na místě nalezeny dvě zraněné osoby. Ještě před příjezdem zdravotníků byla ve spolupráci s dispečerem operačního střediska prováděna účastníky dopravní nehody telefonická asistovaná neodkladná resuscitace u jednoho z vážně zraněných,“ uvedl mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Řidič vozidla Škoda Rapid následkům zranění na místě podlehl. „Bohužel u vážně zraněného muže se nepodařilo obnovit základní životní funkce i po převzetí a pokračování v rozšířené resuscitaci. Pacient utrpěl mnohačetná poranění postihující více části těla a svým zraněním na místě podlehl,“ dodal Hošák.

Řidič Octavie byl s mnohačetnými poraněními v oblasti hrudníku a nohou letecky přepraven do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci.

"Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 550 tisíc korun. Po dobu vyšetřování a odklízení následků nehody byla komunikace uzavřena a provoz byl veden okolními komunikacemi. Komunikace byla opětovně zprovozněna v 18:25 hodin," uvedl Kořínek. Policie nyní vyšetřuje okolnosti a příčiny dopravní nehody. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.