úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

VIDEO: Černá neděle pro záchranáře – motorkáři bourali na Ecce Homo i u Bělkovic-Lašťan

Doslova napilno měly v odpoledních hodinách výjezdové posádky stanoviště ve Šternberku. Po první dopravní nehodě a střetu dvou motocyklistů v zatáčkách známých ze závodů „Ecce Homo“, zanedlouho havaroval další motocyklista se spolujezdcem nárazem zezadu do osobního vozidla poblíž Bělkovic-Lašťan.

K první nehodě po střetu dvou motocyklistů u Horní Loděnice vyslal dispečer zdravotnického operačního střediska ZZS OK posádku rychlé zdravotnické pomoci stanoviště Šternberk. Dle prvotních informací došlo původně ke zranění jednoho z jezdců.  Na místě nalezeni dva zranění muži. Pro výpomoc zdravotníkům k místu po chvíli dorazila další posádka stanoviště z Litovle. Vážněji zraněný pacient utrpěl poranění horní a dolní končetiny, po komplexní prohlídce, ošetření, aplikaci příslušných léčiv a celkové imobilizaci třiadvacetiletého mladíka převezla posádka na oddělení urgentního příjmu do olomoucké Fakultní nemocnice. Na stejné místo po ošetření a imobilizaci putoval třiatřicetiletý muž se zhmožděninami v oblasti pánve.

Druhá nehoda se odehrála poblíž obce Bělkovice-Lašťany na hlavní komunikaci z Olomouce  na Šternberk. Motocyklista se spolujezdkyní narazili zezadu do osobního vozidla. K události vyjely dvě posádky výjezdového stanoviště ve Šternberku – posádka s lékařem a dojíždějící posádka rychlé zdravotnické pomoci vracející se Olomouce z převozu zraněného. Osmnáctiletý řidič motocyklu utrpěl poranění horních a dolních končetin a poranění ramene. O dva roky mladší spolujezdkyně utrpěla otřes mozku, rovněž poranění horních a dolních končetin. Oba pacienti po komplexní prohlídce, zajištění a následné celkové imobilizaci pomocí vakuových matrací převezeni na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.