pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUALIZOVÁNO: Na dálnici směrem na Vyškov se stala nehoda autobusu a dvou dodávek

Krátce před devátou hodinou večerní se na dálnici D46 u Držovic stala dopravní nehoda, která zcela zablokovala provoz směrem z Prostějova na Vyškov. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Včera ve 20:35 hodin došlo na dálnici D 46 u obce Držovice, ve směru na Prostějov, k dopravní nehodě autobusu a dvou dodávek. "Na D46 byl odstaven kamion pro poruchu motoru a do něj narazilo osobní vozidlo, při nárazu došlo k poškození autobusu," uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová. Autobus byl poškozen jednou z částí aut, která od nich při srážce odletěla. "Osmatřicetiletý řidič dodávky značky Volkswagen z důvodu závady své vozidlo odstavil při pravém okraji komunikace a místo řádně označil výstražným trojúhelníkem. Takto vzniklou překážku chtěl objet třiatřicetiletý řidič s dodávkou značky Citroën. Do levého jízdního pruhu však vybočil v době, kdy byl již předjížděn autobusem značky Man. Došlo ke střetu autobusu s vozidlem Citroën a následně k odhození Citroënu na odstavený Volkswagen," upřesnil policejní mluvčí František Kořínek. 

V autobuse cestovalo 50 osob. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 260 tisíc korun. Alkohol byl u všech zúčastněných řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování

Provoz na silnici se podařilo obnovit ve 22:45.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.