středa 24. dubna 2024 Jiří

Policie pátrá po svědcích nehody na Chválkovické. Na přechodu došlo ke střetu auta s nezletilou dívkou

Policie pátrá po svědcích nehody, ke které došlo ve čtvrtek 24. listopadu na jednom z přechodů na ulici Chválkovická v Olomouci. Podle prvotních informací měla nezletilá dívka vběhnout před auto v době, kdy na semaforu přechodu pro chodce svítila červená.

K nehodě došlo ve čtvrtek 24. listopadu kolem půl druhé odpoledne na rovném úseku ulice Chválkovické směrem na Šternberk. Na přechodu pro chodce opatřeným signalizačním zařízením se střetlo auto s nezletilou chodkyní.

"Došlo zde ke střetu osobního vozidla s nezletilou chodkyní, která, dle prvotního šetření a informací, měla vyběhnout ze skupinky nezletilých chodců na přechod pro chodce v době, kdy na světelném signalizačním zařízení měl pro chodce svítit signál „Stůj!“ a tělem narazit do levého předního blatníku bezprostředně projíždějícího osobního vozidla Peugeot s dvoučlennou osádkou. Nezletilá chodkyně utrpěla při nehodě zranění, se kterým musela vyhledat lékařské ošetření," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie se nyní obrací se žádostí o pomoc na případné svědky, kteří by se svými informacemi vypomohli k objasnění nehody. Také se obrací na řidiče blíže nezjištěného nákladního vozidla dodávkového typu bílé barvy, který jel hned za autem, které bylo předmětem dopravní nehody. 

"Jakékoliv informace a poznatky mohou případní svědci a také řidič nezjištěného nákladního vozidla dodávkového typu sdělit buď osobně nebo telefonicky policistům Dopravního inspektorátu Olomouc na tel. 974 766 581, 974 766 251 nebo kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," dodala Urbánková.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.