pátek 29. března 2024 Taťána

Děti převlečené za Mikuláše, anděly a čerty kontrolovaly společně s policisty řidiče

Netradiční silniční kontrolu zažili řidiči, kteří včera projížděli obcí Lutín na Olomoucku. Spolu s policisty totiž vozidla zastavovaly i děti z místní základní školy, převlečené za Mikuláše, anděly a čerty.

V převlecích si akci náramně užívaly děti ze třetí třídy lutínské základní školy. "Třináct vybraných dětí se převléklo do masek čertů, Mikulášů a andělů a jako tvz. ,, dětská policejní hlídka“ kontrolovaly společně s policisty, zda jsou vozidla řádně osvětlená, jestli nemají viditelně prasklé čelní sklo a zda jsou řidiči při jízdě připoutáni bezpečnostním pásem," řekla policejní mluvčí Pavla Štenclová.

Ostatní náležitosti zkontroloval vždy policista a rozhodl, zda-li řidič dostane obrázek anděla, nebo čerta. Těm řidičům, kterým nesvítilo jedno ze světel na autě, pohrozili samotní čertíci řetězy a dali mu pekelný obrázek. "Všichni ostatní řidiči dostali od dětí obrázky Mikulášů a andělů. Do této preventivní akce, která proběhla bez pokut, se zapojila také Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra a krajský koordinátor BESIPu, kteří společně s policisty rozdávali řidičům drobné dárky. Děti si navíc během kontrol zopakovaly s policisty dopravní značky a správné chování na silnici ať už jako chodci nebo cyklisté," dodala Štenclová.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.