pátek 29. března 2024 Taťána

Na Tovární ulici se srazila dvě auta, řidič jednoho z nich podlehl svým zraněním v nemocnici

V úterý krátce před čtvrtou hodinou odpolední došlo na Tovární ulici v Olomouci k dopravní nehodě dvou aut. Řidič jednoho z nich po převozu do nemocnice bohužel zemřel.

Na místo ihned vyrazila dvouposádka záchranářů z výjezdového stanoviště Hněvotínská. Dle informací z tísňové linky záchranáři věděli, že se na místě nachází jedna osoba v bezvědomí. Do doby příjezdu záchranářů prováděli resuscitaci hasiči, kteří na místo také dorazili. 

"V rozšířené kardiopulmonální resuscitaci pokračovali nadále posádky zdravotníků pomocí kompresního systému LUCAS, napojení na umělou plicní ventilaci  a invazivní aplikaci podpůrných léčiv, následně vážně zraněného jednašedesátiletého muže převezli k navazující nemocniční péči na odd. urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Hasiči v navazujícím čase provedli nutná bezpečnostní opatření, spočívající v zajištění vozidla proti požáru, kontrole úniku provozních kapalin a také v součinnosti s Policii ČR v zabezpečení následných opatření pro obnovení bezpečného průjezdu jiných vozidel. "Dle získaných upřesnění bohužel zraněná osoba na následky svých zranění v nemocnici zemřela," dodal Hošák.

"Okolnosti nehody, příčina i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Vzniklá škoda bude vyčíslena dodatečně," řekla mluvčí policie Marie Šafářová.

"Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla silnice zcela uzavřená a provoz byl odkláněn po objízdných trasách. Nyní již je komunikace plně průjezdná," dodala Šafářová.

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.