pátek 29. března 2024 Taťána

Svátky za volantem, na silnicích jezděte opatrně, viditelnost snižuje déšť a sníh

Stále ještě panuje vánoční atmosféra a tak je většina rodin doma. Pokud ale jedete za rodinou, navštívit maminky a dědečky, jeďte opatrně. Olomoucké silnice jsou dnes nepřehledné a místy padá sníh.

Ve vyšších polohách Olomouckého kraje pokryl v noci na dnešek silnice nový sníh. Na Jesenicku na něj motoristé narazí i na hlavních tazích, na Šumpersku pokrývá vedlejší cesty.
Sněžení hlásí nyní správci cest také místy na Olomoucku, kde leží rozbředlý sníh především v oblasti Potštátska a Kozlovska.
 

Na Jesenicku leží na silnicích prvních tříd po chemickém ošetření rozbředlý sníh, stejná situace je i na cestách druhých a třetích tříd. Na vozovkách leží ujetá zledovatělá vrstva krytá posypem.
Na Šumpersku jsou hlavní tahy nyní holé a mokré, rozbředlý sníh pokrývá silnice druhých a třetích tříd. Opatrnost je nutná na Červenohorském sedle, kde je rozbředající sněhová kaše.
 

Silnice na Prostějovsku a Přerovsku jsou sjízdné bez omezení. V Olomouckém kraji se nyní mísí sněhové a dešťové přeháňky, v obou případech mohou snižovat viditelnost, upozorňují správci cest. Se sněžením musejí nyní počítat řidiči od středních poloh Olomoucka, ale i na Červenohorském sedle. Zvýšená opatrnost je kvůli sněžení nutná také na D35 mezi Olomoucí a Hranicemi.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.