pátek 29. března 2024 Taťána

Dnešním dnem začaly opět jezdit skibusy do Jeseníků a Beskyd

V pondělí 26. prosince na 2. Svátek vánoční vyjedou na své tradiční trasy severomoravské skibusy. O víkendech a svátcích dovezou lyžaře z Ostravy, Nového Jičína, Olomouce, nebo Krnova až na vrcholky Beskyd a Jeseníků. Jezdit budou až do března.

Navíc mohou lidé i nadále využívat turistbus z Olomouce na Ovčárnu, který jezdí o víkendech a svátcích celoročně. I tímto autobusem mohou milovníci zimních sportů cestovat se snowboardy, lyžemi a lyžáky.

„Skibusy mají na severní Moravě už letitou tradici, ani letos jsme ale nezdražovali.  Při cestě do 50 kilometrů zaplatí cestující za lyže nebo snowboard přepravné 7 korun, za delší trasu zaplatí korun deset,“ popisuje Pavla Struhalová, ředitelka Arriva Morava. „Lyže i snowboardy se ukládají ve všech našich skibusech do zavazadlového prostoru, aby se nikomu nic nestalo. Případně o uložení lyží na jiné místo rozhodne řidič,“ vysvětluje Struhalová.

Skibusy do Jeseníků

Jesenické skibusy budou jezdit od 25. nebo 26. prosince až do března 2017. Nabídnou celkem 3  trasy. Jedna linka pojede z Krnova, druhá z Ostravy a třetí z Olomouce. Všechny dovezou lyžaře až na Ovčárnu. 

Linka 850864: Krnov – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna

Pojede každý den od 25. prosince do 17. dubna a časy odjezdů naleznete ZDE.

Linka 910129: Ostrava – Opava – Bruntál – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna

Pojede o víkendech a svátcích od 26. prosince do 26. března a časy odjezdů naleznete ZDE.

Linka 890727: Olomouc – Rýmařov – Malá Morávka – Karlov – Malá Morávka – Ovčárna

Jezdí celoročně o víkendech a svátcích kromě 11. – 26. prosince, Silvestra a Nového roku, časy odjezdů naleznete ZDE.

Víkendové linky navíc pojedou i ve dnech 27. – 30. 12. 2016.

Kromě skibusů mohou turisté a návštěvníci hor využít i s lyžemi také turistbus z Olomouce, který jezdí přes Rýmařov a Hvězdu až na Ovčárnu. Turistbus je v provozu celoročně o víkendech a ve dnech státních svátků. 

Skibusy do Beskyd

Beskydské skibusy nabídnou 2 linky. Budou jezdit také od pondělí 26. prosince a sezóna jim skončí 5. března 2017. Dovezou cestující na Bílou v Beskydech jak z Nového Jičína, tak z Ostravy a pojedou vždy o víkendech a svátcích. V letošní zimní sezóně nebudou oba zajíždět na zastávku Staré Hamry, Stýskalonka.

Linka 880650: Nový Jičín – Kopřivnice – Frenštát pod Radhoštěm – Čeladná – Bílá

Pojede od 26. prosince do 5. března časy odjezdů naleznete ZDE.

Linka 910126: Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí – Bílá – Velké Karlovice

Pojede od 26. prosince do 5. března a nahradila zrušenou linku 910130. Časy odjezdů naleznete ZDE.

 

Skibusy jsou běžné autobusové linky a k přepravě je mohou využít jak lyžaři, tak i ostatní cestující. „V minulé sezóně se těšily skibusy velkému zájmu, ty jesenické najely přes 25 000 kilometrů a přepravily přes 17 000 cestujících, ty beskydské pak více než 10 000 kilometrů a přepravily přes 3 000 osob. Věřím, že letošní sezóna bude stejně úspěšná,“ doplňuje Pavla Struhalová.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto wikipedia.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.