pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUALIZOVÁNO: V aleji mezi Olomoucí a Samotiškami narazila řidička do stromu, její stav je vážný

Dnes před třetí hodinou odpolední se stala v aleji mezi Olomoucí a Samotiškami dopravní nehoda, při níž osmatřicetiletá řidička narazila do stromu.

Řidička se svým autem narazila do stromu a zůstala zaklíněna ve vozidle. Na místo dorazili záchranné složky, hasiči ženu vyprostili z auta a poté provedli další bezpečnostní opatření.

"Na místě byla nalezena osmatřicetiletá žena v bezvědomí, bezdeší s hmatnou pulsací, po vyproštění hasiči byla zdravotníky uvedena do umělého spánku s napojením na umělou plicní ventilaci. Pacientku poté posádka pomocí fixačních pomůcek celkově imobilizovala a aplikovala invazivně příslušná léčiva. Po komplexním vyšetření, zaléčení návazně pacientku s vážnými poraněními postihující více části těla přepravila posádka k nemocniční péči ​na oddělení urgentního příjmu fakultní nemocnice v Olomouci" řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

"Žena byla s mnohočetnými poraněními přijata na Oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. V současné době je akutně operována. Utrpěla těžká poranění hlavy a mozku, krční páteře, hrudníku a mnohočetné zlomeniny nohou. Její stav zůstává vážný," řekl mluvčí Fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Z důvodu cizí dopravní nehody na komunikaci mezi Olomoucí a obcí Samotišky byla autobusová linka č. 11 obousměrně odkloněna přes Týneček a Toveř, nyní už je provoz plynulý.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.