čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucký kraj zasypal sníh, silnice jsou s opatrností sjízdné

Až 15 centimetrů sněhu napadlo v noci v Olomouckém kraji, kde jsou dnes ráno všechny silnice sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Jesenicku se kvůli silnému větru místy tvoří sněhové jazyky. Husté sněžení už ustalo, v některých částech kraje jsou ale stále sněhové přeháňky.

"V noci napadlo v nejvyšších polohách Šumperska až 15 centimetrů sněhu. Nasadili jsme veškerou techniku a silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné," řekl dnes ČTK dispečer šumperské správy silnic. Chemicky udržované vozovky na Šumpersku ráno pokrývá sněhová kaše a na méně důležitých cestách je ujetá vrstva sněhu s posypem.

Několik centimetrů sněhu v noci napadlo také na Jesenicku, Přerovsku, Olomoucku a Prostějovsku, kde řidiči ráno také musejí počítat se zbytky sněhové kaše na vozovkách či s ujetou vrstvou sněhu na méně využívaných silnicích. Sněhová kaše místy pokrývá i dálnice. "Opatrnost je na místě. Sněhová kaše může klouzat," upozornil dispečer jesenické správy silnic.

Údržbu silnic na Jesenicku od středy komplikuje silný vítr, kvůli kterému se například v okolí Rejvízu či Ostružné tvoří sněhové jazyky. "Navátý sníh jsme ze silnic odstranili pluhy, ale stálá fouká, takže dopoledne tam budou muset vyjet znovu," podotkl dispečer.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.