čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Opilý řidič se v Olomouci čelně srazil s projíždějícím autem, zranil v něm spolujezdkyni

V pondělí krátce před šestou hodinou došlo na ulici Dolní Novosadské v Olomouci k dopravní nehodě, kterou má zřejmě na svědomí opilý řidič. Se svým autem přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím autem.

„Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Peugeot, které řídil pětačtyřicetiletý řidič, při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s vozidlem Škoda Octavia s dvoučlennou osádkou. rovněž pětačtyřicetiletým řidičem a sedmatřicetiletou spolujezdyní," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky a svým schopnostem. Navíc, u řidiče Peugeotu bylo zjištěno, že při jízdě pil, policie mu naměřila 2,1 promile alkoholu v dechu, proto mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

„Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, a to spolujedoucí z vozidla Škoda Octavia. Hmotná škoda na Peugeotu byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun, na Škodě Octavii na předběžně 80 000 korun,“ doplnila Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.