úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Od čtvrtka se stalo v souvislosti s počasím v kraji 32 dopravních nehod

Policisté v Olomouckém kraji zaznamenali od čtvrtka do dnešního rána na silnicích 32 dopravních nehod. Většinou byly bez vážnějších následků, řekl dnes mluvčí policie Petr Piňos. Policisté v souvislosti s počasím a stavem vozovek v kraji nadále upozorňují řidiče na zvýšenou opatrnost. Obezřetní by měli být i chodci. Hasiči v kraji zasahují kvůli padajícímu sněhu ze střech.

"Je třeba, aby řidiči zvýšili opatrnost zvlášť mimo obce a na pozemních komunikacích nižších tříd. Komunikace v Olomouckém kraji, které byly ošetřeny chemickým posypem, jsou mokré a bez komplikací sjízdné. Komunikace nižších tříd bez posypu jsou místy zledovatělé, ale s opatrností sjízdné," uvedl mluvčí policie.

U nehody se zraněním zasahovali dnes ráno záchranáři mezi obcemi Mostkovice a Ohrozim na Prostějovsku, kde sjelo auto z vozovky a zůstalo na střeše. Na místě byl nalezen šestadvacetiletý muž při vědomí stěžující si na bolest hrudníku a zad. Pacienta se zhmožděninami převezla záchranná služba do nemocnice v Prostějově, řekl její mluvčí Zdeněk Hošák.

Na silnicích v Olomouckém kraji se dnes na některých místech tvoří ledovka, dohlednost navíc snižuje hustá mlha. Ledovka se vyskytuje nyní podle dopravních informací policie na silnici 35 v okolí Mohelnice na pomezí Šumperska a Svitavska.

Obezřetní by měli být i chodci. Například uličky v centru Olomouce, jako například 1. máje, Denisovu či Univerzitní, dnes lemují cedule upozorňující na pády sněhu ze střech.

Řadu zásahů spojených s odstraňováním sněhu a ledu v místech hrozících nebezpečím zranění mají za sebou také hasiči. Padající sníh odstraňovali například v Prostějově v Knihařské ulici nebo v Rooseveltově ulici v Olomouci, kde pomohli odstranit padající sníh z budovy mateřské školy. V Mohelnici shodili několik nebezpečných rampouchů padajících na chodník na budově základní uměleckého školy. V Olomouci v ulici 1. máje sundávali rampouchy a převisy sněhu na střeše třípatrové budovy.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.