pátek 29. března 2024 Taťána

Od příštího týdne nebudou na Novou ulici zajíždět tramvaje, nahradí je autobusy

Na lidnaté sídliště Nová Ulice v Olomouci nebudou od pondělí až do začátku dubna kvůli plánované opravě kolejí jezdit tramvaje. Náhradní dopravu cestujících zajistí autobusy.

Výluka tramvajového provozu bude v pondělí zahájena mezi okresním soudem a Novou Ulicí a skončit má 6. dubna. Dělníci totiž začnou opravovat tramvajovou trať v oblouku křižovatky ulic Brněnská a Hraniční. Náhradní autobusy budou na Novou Ulici jezdit s označením X4 ze zastávky Náměstí Hrdinů.

Tramvajové linky číslo 1 a 4 budou nahrazeny kombinovanou linkou s označením X1/4, která pojede z Pavloviček po trase linky číslo 4 na zastávky Náměstí Hrdinů a Okresní soud. Poté pojede po trase linky číslo 1 kolem tržnice na hlavní nádraží a konečnou zastávku Fibichova.

„Zpět z Fibichovy bude kombinovaná linka X1/4 vedena opět po trase linky číslo 1 přes hlavní nádraží na tržnici a k okresnímu soudu. Dále pokračuje po trase linky číslo 4 na zastávku Náměstí Hrdinů a přes Masarykovu třídu na hlavní nádraží a do Pavloviček," uvedla mluvčí Dopravního podniku Martina Krčová.

Tramvajové linky číslo 2, 3, 5 a 7 pojedou i v době výluky po svých trasách. „Tramvajová linka číslo 6 nebude provozována," dodala Krčová. Autobusové linky číslo 10, 16, 21, 24, 50 a 52 pojedou po objízdných trasách, přičemž zajištěna bude obsluha všech zastávek.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.