pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Seniorka vjela se svým autem do Bezručových sadů, narazila do sloupu a skončila v Mlýnském potoku

V neděli po dvaadvacáté hodině se ocitlo osobní auto v Mlýnském potoku uprostřed Bezručových sadů. Seniorka, která s ním jela, do parku vjela, narazila do sloupu veřejného osvětlení a poté sjela s autem do vody.

„Z prvotního šetření vyplývá, že sedmasedmdesátiletá řidička osobního vozidla z dosud přesně nezjištěných příčin najela s vozidlem po cyklostezce do městského parku Bezručovy sady, kde poté narazila do sloupu veřejného osvětlení a následně s vozidlem sjela do Mlýnského potoka. Při nehodě došlo ke zranění řidičky," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Hasiči k události vyjeli se člunem a technickým automobilem. Po příjezdu zjistili, že uvnitř vozidla je stále řidička. Hasiči ji pomocí člunu a lan z vozidla, které bylo asi polovinou ve vodě, vytáhli a předali do péče zdravotnické záchranné služby," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Poté pomocí lan a navijáku technického automobilu vyprostili havarované vozidlo a v 0:15 hodin 1. května 2017 se vrátili zpět na základnu.

„Žena byla při vědomí v částečně zatopeném vozidle, hladina vody dosahovala úrovně dolní hrany palubní desky. Samotnou záchranu a vyproštění provedla jednotka hasičského záchranného sboru, návazně na to jsme poskytnuli komplexní přednemocniční nedokladnou péči u podchlazené starší pacientky s projevy mírné zmatenosti. Po celkové prohlídce, ošetření a zajištění byla žena převezena k navazující nemocniční péči do Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Celková škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Jestli byla řidička opilá zjistí policie na základu nařízení odběru krve.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Martina Majora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.