čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost Leo Express kvůli nehodě v Přerově ruší některé spoje

Po dnešní ranní nehodě vlaku Leo Express v Přerově, který narazil na nádraží do zarážedla, musel dopravce zrušit některé spoje. Omezeny budou kvůli chybějící poškozené soupravě i v dalších dnech, řekla mluvčí společnosti Kateřina Veitová.

Škodu na poškozeném vlaku Drážní inspekce odhadla zhruba na 20 milionů korun, podle dopravce však škoda na jednotce zatím není vyčíslena. Jak dlouho omezení v dopravě na spojích Leo Expressu potrvají, zatím není jasné.

Vlak při brzdění ve stanici narazil na slepé koleji do zarážedla. Souprava je po nárazu poškozena. Kvůli chybějící soupravě musel dopravce zrušit některé dnešní spoje, šlo o odjezdy z Prahy do Bohumína v 11:13 a 15:13 a spoj z Bohumína do Prahy s odjezdem v 10:55. Od úterý do odvolání budou dočasně zrušeny i některé další spoje. "Na jak dlouhou dobu to bude, zatím nedokážeme určit," uvedla Veitlová. Zrušeny budou spoje z Bohumína do Prahy ve 04:55 a v 10:55 a opačným směrem z Prahy do Bohumína s odjezdy v 07:13 a 15:13.

Cestující o situaci dopravce informoval prostřednictvím e-mailu, webových stránek společnosti www.le.cz, ale i prostřednictvím SMS zpráv a sociálních sítí. Cestující mohou také požádat o kompenzací zrušených spojů. Škoda na jednotce zatím není vyčíslená. Podle mluvčí je na takové události společnost pojištěna. "Se zraněnými cestujícími a zaměstnanci jsme ve spojení. Příčiny a následky nehody budeme důkladně řešit. Je nám velice líto, že došlo k dnešní situaci," dodala mluvčí Veitová.

Nehoda se stala v 05:54 na 1. nástupišti, když na přerovské nádraží přijížděl vlak Leo Express ze Starého Města u Uherského Hradiště. V Přerově měl vlak končit. Podle mluvčího hasičů a záchranné služby Zdeňka Hošáka byla ve vlaku stovka cestujících. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala vlak projel návěstidlo zakazující jízdu a následně se srazil se zarážedlem kusé koleje. V důsledku srážky bylo podle něj zraněno 17 lidí, z toho 15 cestujících a dva stevardi. Většinou šlo o lehká zranění.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.