čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na Jeremenkově ulici začala stavba cyklostezky. Bude křížit mezinárodní Jantarovou cyklotrasu

Zhruba tři sta metrů nového úseku cyklostezky vybuduje město Olomouc v Jeremenkově ulici. Nová část cyklostezky povede mezi poštou u hlavního vlakového nádraží a mostem přes řeku Bystřici. Stavební práce začaly právě v těchto dnech a dle harmonogramu by měly trvat čtyři měsíce.

„Zahajovaná stavba v této frekventované lokalitě řeší křížení mezinárodní Jantarové cyklotrasy s místní komunikací v Jeremenkově ulici. V rámci stavebních prací zde bude vybudován střední dělící ostrůvek a stávající chodník bude přestavěn na dělený úsek zvlášť pro chodce a pro cyklisty,“ popsal akci investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Nová část cyklostezky má být dokončena letos v říjnu. Celkové náklady, které zahrnují i náhradní výsadbu dřevin jsou 2,8 milionu korun. „Na stavbu město využije dotaci z Integrovaného Regionálního operačního programu ve výši 2,5 milionu korun,“ doplnil náměstek Žáček.

Jantarová cyklotrasa, která nese jméno pověstné obchodní cesty sloužící k transportu jantaru, protíná celou Evropu od severu k jihu (Krakov – Morava – Vídeň) a je součástí celoevropské sítě cyklotras Eurovelo.

Kromě křížení mezinárodní Jantarové cyklotrasy začíná ve městě zároveň výstavba smíšené cyklostezky v Jílové ulici a stezka pro cyklisty se buduje i na Střední Novosadské. "Připravujeme rovněž další pokračování Moravské cyklotrasy z Nemilan do Kožušan nebo vybudování cyklostezky od krematoria směrem na Ústín," vypočítal náměstek primátora Aleš Jakubec.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.