čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na dálnici D1 do sebe narazilo celkem šest aut. Při nehodě se zranilo pět lidí

V pátek 9. května v podvečerních hodinách zasahovali záchranné složky u dopravní nehody na dálnici D1, na úrovni obce Skoky. Při nehodě havarovalo celkem šest aut a zranilo se pět lidí.

„K místu události ihned vyrazila posádka s lékařem (RLP) stanoviště Aksamitova v Olomouci. Na místě zdravotníci nalezli celkově pět zraněných osob a přivolali si dojezd dalších dvou posádek rychlé zdravotnické pomoci (RZP) z Olomouce. U třech zraněných se jednalo o cizí státní příslušníky, všichni muži. Z výčtu zraněných navíc dále zranění u dvou žen," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Všichni pacienti byli po komplexní prohlídce následně převezeni na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Ve všech případech se jednalo zhmožděniny, přesněji u tří v oblastech hrudníku, v jednom případě dolní části zad a pánve a poslední ze zmiňovaných utrpěl zhmožděniny ramene a paže," dodal Hošák.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů – profesionální z Hranic a Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Lipníku nad Bečvou a Oseku nad Bečvou. Hasiči asistovali zdravotnické záchranné službě při ošetřování a dále provedli nutné bezpečnostní úkony, včetně likvidace uniklých provozních kapalin. V závěru hasiči vypomohli při naložení vozidel na odtahové speciály a provedli úklid komunikace, po zhruba dvou hodinách byl provoz na komunikaci opět uveden do běžného režimu.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.