sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Dodávka kapely Wohnout se při cestě z Benátské! střetla s autobusem

Na letošní ročník festivalu Benátská! nejspíš dlouho nezapomene oblíbená kapela Wohnout. Jejich dodávka havarovala ve čtvrtek večer v Hodkovické ulici poblíž veseckého areálu, kde koncertovali. Jejich vůz se střetl s autobusem. Míra zavinění je předmětem šetření. Nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších poranění.

"Máme pár odřenin, jinak jsme v pořádku," potvrdila kapela v nočních hodinách. V ten samý čas kapela o nehodě informovala také své fanoušky na Facebooku. "Včera jsme cestou z koncertu měli lehčí nehodu. Až na pár drobných šrámů a pár stehů jsme v pohodě a bez následků. Jezděte opatrně. Děkujeme klukům a holkám ze sanitky a doktorům, doktorkám, sestrám a bratrům z Krajské nemocnice Liberec za ošetření," napsali.

Na nehodu upozornili čtenáři Liberecké Drbny. „Pana Homolu jsme potkali asi v 22:00 v areálu po jejich koncertu. Pak pro mě a kolegyni přijel kamarád a jeli jsme. Dole v ten moment nic nebylo, ale jen jsme se otočili, už se to stalo. Bylo to ošklivé. Dodávka se srazila s autobusem, všichni od krve. Pan Homola říkal, že je snad v pohodě. Nabízeli jsme mu pomoc, než přijede sanitka,“ napsala Drbně jedna ze čtenářek přímo z veseckého areálu.

K nehodě mělo dojít ve 22:40 na křižovatce s ulicí Mařanova. Nehoda si vyžádala tři lehká zranění, v dodávce cestovalo šest lidí, v autobuse sedm osob. "Na místě došlo k úniku nafty, proto si velitel zásahu povolal kontejner a nádrž na provozní kapaliny. Naftu z autobusu hasiči postupně přečerpali do nádrže. Zpět na základnu se vrátili zhruba o půlnoci," uzavřela mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. 

Autoři | Foto Michael Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.